Hälsosamt hundfoder hem till dörren, fraktfritt och utan bindningstid

Välkommen tillbaka!

Logga in med din mailadress som användarnamn för att göra ändringar i din prenumeration.

Logga in med Facebook
eller

Hälsosam hundmat
för friska hundar.

Vi är en grupp aktiva hundägare som älskar våra husdjur. Det vi har gemensamt, utöver våra hundar, är att vi gillar att träna, ta hand om oss själva samt att äta god och hälsosam mat. Att klimatkompensera så långt det går är en självklarhet för oss precis som att noga granska vad vi stoppar i oss. Vid flera tillfällen har frågan kommit upp vid middagsbordet hur det kommer sig att vi själva är så noga med att leva hälsosamt, men att vi inte har reflekterat över vad vi matar våra hundar med?

Vi satte oss därför ner och började granska innehållet i hundmaten hos de största hundmatstillverkarna. Det var en skrämmande läsning. Flera av de ledande varumärkena har låga energivärden och med ett lågt köttinnehåll från djur utanför EU där djurlagstiftningen är låg. Resten av ingredienserna är olika tillsatser och billig utfyllnad såsom spannmål och vegetabiliska biprodukter. Vi lärde oss snabbt att hundmat är idag alltså av mycket varierande kvalitet och det är svårt att veta vad min hund får i sig. Hundmaten är en del av en starkt vinstmaximerande bransch, ledd av multinationella företag där företagen ofta använder tillsatser och utfyllnadsämnen för att sänka tillverkningspriset och därmed öka vinstmarginalen. De värnar helt enkelt höga vinster före hundens bästa. Detta sker dessutom till priset av hundens livslängd, hälsa och välbefinnande och flera av deras tillsatsämnen ingår inte i hundens naturliga kostcirkel.

Vi bestämde oss där och då för att detta måste vi ändra på. Tillsammans startade vi företaget Furry Friends – Hälsosam hundmat för friska hundar. Vi tänker att i takt med att vi människor bryr oss mer om vad vi äter, tycker vi att det är naturligt att vi blir mer medvetna om vilken kost vi ger våra bästa vänner. Furry Friends är därför ett företag dedikerat till att ge våra hundar den allra bästa maten, där vi aldrig tummar på kvaliteten och där klimatkompensation är en självklarhet. Inga konstiga innehållsförteckningar med tveksamma ingredienser utan helt enkelt hundmat som vi med glädje kan ge våra egna hundar.

Vårt mission

Furry Friends mission är att tillgodose hundar och hundägare med en flexibel prenumerationstjänst som utöver att det gör vardagen lite smidigare, ger en balanserad, näringsriktig och etisk producerad kost med den minsta klimatpåverkan på vår jord och natur.
Wellness för dig och din hund

Vi är övertygade om att en nyttig och anpassad hundmat är nyckeln till ett långt och friskare liv för våra hundar, precis som för oss människor. Därför är vi noggranna med dels vilka ingredienser produkterna innehåller, dels sammansättningen på maten för att täcka hela kost och näringscirkeln för den aktiva och mindre aktiva hunden, oavsett storlek eller ras. Genom ett intensivt arbete med några av Sveriges främsta veterinärer och nutritionister har vi tagit fram tre produkter som passar alla hundar anpassat efter deras energibehov och ålder. Alla våra foder är spannmålsfria och tillverkade i Sverige med näringsrikt innehåll från försiktigt lufttorkat kött från lokala slakterier.


Vi har tagit fram ett nyttigt foder från livsmedelsklassat kött och närproducerade ekologiska råvaror, självklart helt utan bekämpningsmedel. Fodret innehåller speciellt utvalt lufttorkat kött från frigående norska lamm samt svenska närproducerade grönsaker som ärtor och bönor. Kvaliteten är alltid i fokus och då ingredienserna har en så hög kvalitet, kan vi garantera att det smakar gott. Så gott faktiskt att vi har en smakgaranti. Tycker inte din hund om maten så tar vi tillbaka den utan kostnad för dig. Våra egna hundar älskar Furry Friends hundmat och det tror vi att din hund också kommer att göra.

Vår tillverkningsprocess

För oss är det viktigt att hela kedjan av produkten håller högsta kvalitet. Därför har vi valt att använda oss av svenska närproducerade råvaror samt frigående lamm från Norge. Visste du att vi i Sverige och Norge har bland de strängaste djurskyddslagarna i världen? Genom att använda svenska och norska råvaror kan vi garantera att din hund får i sig mat som är tillverkat från livsmedelsklassade råvaror och som dessutom är utan onödiga utfyllnadsämnen. Med andra ord – kött som du skulle kunna köpa till familjen. För visst är din hund värd lika god och näringsrik mat som du?

Vi använder lufttorkat kött

Vi har valt torkat kött i Furry Friends hundfoder. Det smakar gott, luktar härligt och har en bra hållbarhet. De foder som innehåller färskt kött består normalt sett av ca 70–80% vatten medan med torkat kött tillsätter du istället vattnet själv efteråt och får därför en mycket högre kötthalt foder med 80% färskt kött motsvarar ungefär 20% torkat kött.

Andra fördelar med torkat kött är att vi får en mer stabil produktionsprocess och vi kan därmed garantera råvarornas hållbarhet. Dessutom så behåller man aminosyrestrukturen i proteinet vid vår försiktiga lufttorkning. Det är viktigt då vi på detta sätt kan hålla köttet fräscht länge och bibehålla de viktiga näringsämnen i fodret som din hund behöver.

Klimatkompenserat

Furry Friends genomför klimatkompensation som bygger på att bevara skogar i samarbete med lokalbefolkningar. Träd är oerhört viktiga både för människor, klimatet och biologiskt mångfald. Detta är precis vad vårt klimatkompensationsprojekt handlar om. 

Genom vår intensiva klimatkompensation kan du som hundägare köpa hundfoder med gott samvete.