Så förhindrar du värmeslag hos din hund

Välkommen tillbaka!

Logga in med din mailadress som användarnamn för att göra ändringar i din prenumeration.

Logga in med Facebook
eller
Så förhindrar du värmeslag hos din hund

Nu är sommaren här och vi njuter av varma soliga dagar, både människor och djur.
Precis som vi informerade om häromdagen så kan bilen bli en farlig plats för din hund under sommaren. En varm sommardag kan en stängd bil uppnå över 80 grader och detta kan givetvis få förödande konsekvenser. Det finns även andra fällor man behöver tänka på, så vi har sammanställt en lista som du alltid bör ha med dig i bakhuvudet under sommarens varma månader!

 
Här är 5 saker du kan gör för att förhindra att din hund drabbas av värmeslag:

 1. Lämna aldrig din hund i bilen. Oavsett om du bara ska göra en snabbt ärende så kan temperaturen stiga fort och det kan bli riktigt farligt för hunden.
 2. Avvakta med långa promenader till kvällen istället och minska på de fysiska aktiviteterna under dagen när det är som varmast.
 3. Se alltid till att hunden har tillgång till friskt vatten. Detta är A och O för att en hund inte ska få värmeslag. Vätska vätska vätska! På djuraffärer och hos veterinärer finns det även vätskeersättning för hundar, vilket kan vara ett tips att ha i sitt hemmaapotek under sommarens månader.
 4. Skugga! Försök se till att hunden ligger i skuggan. Många hundar är soldyrkare och tycker verkligen om att lapa sol, men tyvärr förstår de juj inte konsekvenserna av det och de kan helt enkelt bli för varma utan att själva märka av det. Försök få hunden att uppskatta skuggan istället, så minskar du risken avsevärt.
 5. Bada gärna med din hund, det kyler ned kroppen bra och blir en rolig aktivitet istället för att t.ex. springa efter boll upp på land. Men tänk på att hålla koll på algblomning och att hunden inte ska svälja för mycket vatten då den kan få saltförgiftning.

Vanliga symptom på värmeslag

 • Hunden flämtar mycket
 • Hunden blir varm om hjässan
 • Hunden dreglar
 • Hunden är orolig
 • Hunden söker svalka
 • Kan få kräkningar eller diarré

Om du ser tecken på att din hund kan ha drabbats av värmeslag – kontakta din veterinär snarast!

Blogginlägg från Furry Friends

Just nu - prova på rabatt

Beställ ett av Furry Friends hälsosamma hundfoder och få 100kr rabatt på din första order. Fri hemköring & aldrig någon bindningstid så du kan säga upp din prenumeration när som helst.