Välkommen tillbaka!

Logga in med din mailadress som användarnamn för att göra ändringar i din prenumeration.

Logga in med Facebook
eller

Healthy Dog Food Light

För seniora hundar eller hundar med en lägre aktivitetsnivå
Per leverans inkl. hemlevernas
Foder & kvantitetValt foder
Hemleverans (fraktfritt)
kr per leverans
Hemleverans (fraktfritt).
Se vår utfodringstabell om du är osäker på doseringen
Vikt: 
Antal: 
Din hunds namn och ålder
Vad heter din vovve?
Hundras?
När föddes ?
Antal
Storlek
Hemleverans (fraktfritt)
Fri hemleverans
Utfodringstabell

1 DL = 50 GRAM

Hundens vikt i kgGram / dagDeciliter / dag
1-560-1201,2 - 2,4
6-10120-1902,4 - 3,8
11-15190-2503,8 - 5,0
16-25250-3505,0 - 7,0
26-40350-4807,0 - 9,6
41-55480-6009,6 - 12,0
55+≈ 650≈ 13,0

Torrutfodring: Servera din hund fodret två gånger om dagen på regelbundna tider. Torrutfodring är bra för de hundar som bör tänka på tandhälsan.

Våtutfodring: Servera din hund fodret två gånger om dagen på regelbundna tider. Tillsätt ljummet vatten och låt stå tills bitarna blivit mjuka.

Frakt och leverans

Vi erbjuder snabba och klimatkompenserade hemleveranser till hela Sverige. Vi skickar din order inom 24 timmar (helgfria vardagar) och leveranstiden är 1-3 arbetsdagar från det att vi mottagit en order. Du kan välja om du vill få ditt foderpaket levererat till din dörr eller hämta ut hos ditt närmaste ombud.

Hemleverans
För leveransalternativet ’Hemleverans’ använder vi Best Transport respektive Postnord, vilket anges i kassan. Dessa alternativ visas som tillgängligt endast för de områden där våra transportörer kan erbjuda denna tjänst. Våra transportörer kommer avisera dig via SMS och föreslå tidpunkt för leverans.

Paket till ombud
För beställningar till paketombud använder vi DHL och Postnord MyPack Collect. När din beställning har anlänt till utlämningsstället skickas en avisering till dig. Avisering sker via sms eller brev.

Fri frakt på alla beställningar över 500 kronor.
Finns i lager
Vi skickar din order inom 24 timmar (helgfria vardagar) och leveranstiden är 1-3 arbetsdagar från det att vi mottagit en order.

Smaklig måltid!
Anpassa kosten efter din hund Välj mängd och leveransintervall själv
GRÄSFÖDDA
LAMM
EKOLOGISKA
ÄRTOR
EKOLOGISKA
BÖNOR
VILDA
BLÅBÄR

Efter första smakprovet ratade vår hund sitt tidigare uppskattade (!) foder, han började tjuta och dregla redan inför andra måltiden, och avföringen blev omedelbart fastare och finare i färgen, bara efter en måltid! På 1-2 dagar med 1/4 av Furry Friends foder fick han märkbart sammetslen päls och på 3-4 dagar hade morgonandedräkten försvunnit helt. Skillnaden är så stor att vänner & familj har frågat oss vad vi gjort. Vi hade aldrig kunnat tro effekterna skulle vara så tydliga och direkta!

Felicia

Min hund Mille är petig när det gäller torrfoder men detta foder tycker han om. Om det skulle vara så kan man blötta den lite med vatten som då ger ifrån sig en härlig doft som är mer lockande att äta.

Cecilia

Redan när fodret kom hem var succén given. Jag har aldrig sett Figaro bli glad över mat tidigare. Han försökte göra inbrott i påsen vilket aldrig har skett tidigare och blev överlycklig när jag öppnade påsen. Jag hade ingen chans att ta fram smakprov utan han stoppade ner hela huvudet i påsen istället. Eftersom han är kastrerad blev valet light fodret. Nu till och med väcker han mig för att få frukost, tidigare åt han aldrig frukost.

Alexandra

Produktinformation

Furry Friends Light är ett skonsamt och välbalanserat helfoder för seniora hundar eller hundar med en lägre aktivitetsnivå. Det betyder att din hund antagligen är en mindre sällskapshund som inte kräver så mycket motion utan gillar kortare promenader i parken eller skogen, eller en lite äldre hund som inte är så aktiv längre. Exempel på raser med en lägre aktivitetsnivå är chihuahua, mops, yorkshireterrier eller bichon frisé samt alla raser som är seniorer.

Furry Friends Light innehåller en mindre mängd fett och protein då mindre aktiva hundar ofta har en lägre ämesomsättning och därmed lättare blir överviktiga. Furry Friends Light innehåller även högre mängd prebiotika, vilken har visats vara bra för överviktiga hundar. Hundens insulinkänslighet ökar och fettinlagringen minskar. För äldre hundar med konstaterat njurproblem är det också fördelaktigt att ha en lägre proteinhalt i maten.

Fodret är spannmålsfritt och huvudingrediensen i Furry Friends Light är kött från norska frigående och gräsfödda lamm. Detta är ett kött med lättsmälta proteiner som är skonsamt för hundens känsliga mage. Dessutom är det en mycket bra proteinkälla tack vare dess breda aminosyrasammansättning.Alltid med naturliga och ekologiska ingredienser

Vårt foder är dessutom klimatkompenserat – ett av de enda i världen! Djurindustrin står för nästan lika mycket växtgasutsläpp som bilindustrin. Detta är något som vi och våra kunder tillsammans med klimatkompenserade produkter ska förändra!

Huvudingrediensen i våra foder är norska frigeånde lamm. Dessa är uppfödda på luftiga fält i norska bergen och njuter av friheten av att äta högkvalitativt och närsingsrikt gräs utan tillsatser. Den höga livsstandarden hos djuren återspeglar sig direkt i en hög kvalitet på köttet, fyllt med näringsämnen och lätt för hundens mage att smälta.

Förutom smaskiga animaliska proteinkällor innehåller fodret även funktionella ingredienser som bidrar till din hunds livslånga välmående. Prebiotika stimulerar en balanserad tillväxt av de goda tarmbakterierna, för att din hund ska ha en välbalanserad tarmflora och därmed en frisk mage. Glukosamin är en naturlig tillsats som förebygger ledsjukdomar. En perfekt sammansättning med Omega 3 & 6 som gör pälsen och huden mjuk med en frisk lyster. De vilda blåbären är en bra naturlig källa med antioxidanter och vitaminer som bidrar till ett naturligt cellskydd, stärker immunsystemet.

Läs merLäs mindre
Furry Friends kostcirkel för hälsosam hundmat
 • Egenskaper
 • Utfodring & innehåll
 • Omdömen
 • För din hunds välmående

  Omega-3 för ökad
  Lyster i päls

  En perfekt sammansättning med Omega 3-6 som gör pälsen och huden mjuk med ett friskt lyster.

  Glukosamin till hundens leder Friska leder

  Glukosamin är en naturlig tillsats. Studier visar att det kan förebygga ledsjukdomar, t.ex. artros.

  Prebiotika för
  Friskare tarmar

  Prebiotika stimulerar en balanserad tillväxt av de goda tarmbakterierna, för att din hund ska ha en välbalanserad tarmflora och därmed en frisk mage.

  Vitaminer & antioxidanter för
  Immunförsvaret

  De vilda blåbären är en bra naturlig källa med antioxidanter och vitaminer. Dessa bidrar till ett naturligt cellskydd och kan stärka immunförsvaret.

  Aldrig spannmål eller gluten mot
  Allergier

  Spannmålsfritt recept, med ett begränsat antal ingredienser utformat för att minskar risken för en allergisk reaktion eller intolerans.

  Anpassad storlek & struktur för
  God tandhälsa och andedräkt

  De knapriga foderkulorna bidrar till en god tandhälsa.
 • Utfodringstabell

  1 DL = 50 GRAM

  Hundens vikt i kgGram / dagDeciliter / dag
  1-560-1201,2 - 2,4
  6-10120-1902,4 - 3,8
  11-15190-2503,8 - 5,0
  16-25250-3505,0 - 7,0
  26-40350-4807,0 - 9,6
  41-55480-6009,6 - 12,0
  55+≈ 650≈ 13,0

  Torrutfodring: Servera din hund fodret två gånger om dagen på regelbundna tider. Torrutfodring är bra för de hundar som bör tänka på tandhälsan.

  Våtutfodring: Servera din hund fodret två gånger om dagen på regelbundna tider. Tillsätt ljummet vatten och låt stå tills bitarna blivit mjuka.

 • Omdömen

  Har to, veldig envise og sta små hunder som gjerne tar en «sultestreik» om ikke alt behager. Tatt med noen måneder å få de over på dette foret, men nå vil de ikke ha noe annet. Og jeg vet de får det de trenger! Så nå er apetitten og de følsomme magene endelig i irden, har tatt tid, men er verdt det
  Liv - Shih tzu, 8 ÅR
  2022-05-14
  Vi har provat så många olika foder för vår unga hund som haft återkommande problem med magen. Äntligen verkar magen stabiliserat sig med detta foder. Rekommenderas!
  Jenny - Welsh springer spaniel
  2022-05-05
  Kanonbra foder! Min hund har känslig mage men sen hon började med det här har allt varit bra. Rekommenderas!!
  Maria - West highland white terrier, 7 ÅR
  2022-05-05
  Selma har aldrig mått så bra och varit så pigg sedan vi bytte till den här maten! 10/10! Snabb leverans dessutom och hennes päls glänser som aldrig förr
  Alice - Blandras, 9 ÅR
  2022-05-05
  Fodret är mycket uppskattat av Akilles (min trettonårige Parson Russel Terrier). Vi har provat ett antal olika foder vilka ska ha ett ''bättre'' innehåll men det här är helt klart bäst hittills! Lagom storlek på foderkulorna, känns spröda och äts upp på stört (tidigare foder kunde ibland bli kvar fram till lunch). Lägg därutöver till att Akilles mage nu är mindre svullen/fisig = win :D Lär definitivt köra vidare med det här framåt! Kul med svenskt företag och tydligt tänk runt rena, närproducerade produkter och hållbarhet.
  Andreas
  2022-05-05

  Visa fler

  Skriv omdöme

  Betyg
Råvaror och ingredienser
Relaterade produkter
Active+
För valpar eller hundar med en högre aktivitetsnivå
Original
För hundar med en normal aktivitetsnivå