Välkommen tillbaka!

Logga in med din mailadress som användarnamn för att göra ändringar i din prenumeration.

Logga in med Facebook
eller

Healthy Dog Food Active+

För valpar eller hundar med en högre aktivitetsnivå
Per leverans inkl. hemlevernas
Foder & kvantitetValt foder
Hemleverans (fraktfritt)
kr per leverans
Hemleverans (fraktfritt).
Se vår utfodringstabell om du är osäker på doseringen
Vikt: 
Antal: 
Din hunds namn och ålder
Vad heter din vovve?
Hundras?
När föddes ?
Antal
Storlek
Hemleverans (fraktfritt)
Fri hemleverans
Utfodringstabell

1 DL = 50 GRAM

Hundens vikt i kgGram / dagDeciliter / dag
1-560-1201,2 - 2,4
6-10120-1902,4 - 3,8
11-15190-2503,8 - 5,0
16-25250-3505,0 - 7,0
26-40350-4807,0 - 9,6
41-55480-6009,6 - 12,0
55+≈ 650≈ 13,0

Torrutfodring: Servera din hund fodret två gånger om dagen på regelbundna tider. Torrutfodring är bra för de hundar som bör tänka på tandhälsan.

Våtutfodring: Servera din hund fodret två gånger om dagen på regelbundna tider. Tillsätt ljummet vatten och låt stå tills bitarna blivit mjuka.

Frakt och leverans

Vi erbjuder snabba och klimatkompenserade hemleveranser till hela Sverige. Vi skickar din order inom 24 timmar (helgfria vardagar) och leveranstiden är 1-3 arbetsdagar från det att vi mottagit en order. Du kan välja om du vill få ditt foderpaket levererat till din dörr eller hämta ut hos ditt närmaste ombud.

Hemleverans
För leveransalternativet ’Hemleverans’ använder vi Best Transport respektive Postnord, vilket anges i kassan. Dessa alternativ visas som tillgängligt endast för de områden där våra transportörer kan erbjuda denna tjänst. Våra transportörer kommer avisera dig via SMS och föreslå tidpunkt för leverans.

Paket till ombud
För beställningar till paketombud använder vi DHL och Postnord MyPack Collect. När din beställning har anlänt till utlämningsstället skickas en avisering till dig. Avisering sker via sms eller brev.

Fri frakt på alla beställningar över 500 kronor.
Finns i lager
Vi skickar din order inom 24 timmar (helgfria vardagar) och leveranstiden är 1-3 arbetsdagar från det att vi mottagit en order.

Smaklig måltid!
Anpassa kosten efter din hund Välj mängd och leveransintervall själv
GRÄSFÖDDA
LAMM
NÄRODLADE
ÄRTOR
NÄRODLADE
BÖNOR
VILDA
BLÅBÄR

När vi fick erbjudandet att prova Furry friends foder nappade vi direkt! För mig är det viktigt att fodret bara innehåller rena ingredienser. Utan animaliska biprodukter. Furry friends active + har ett högre energiinnehåll som passar Drax och Nimbus perfekt. Att det dessutom är baserat på frigående lamm som huvudsaklig proteinkälla gör att det känns extra bra!

Anna

Akilles älskade fodret så mycket så han ville inte ha sitt gamla längre, vilket är jättepositivt då han i vanliga fall är väldigt kräsen. Har även märkt att hans mage har blivit mindre orolig, vilket är väldigt positivt det med.

Sabina

Charlies mage var känslig när han var liten, därför har jag varit noggrann med att välja foder och belöningsgodis. När det var dags att gå från valp- till vuxenfoder började jag försöka jämföra näringsvärden mellan olika foder för att hitta ett foder med rätt mängd av de viktiga byggstenarna och helst andra proteinkällor (t.ex. lamm, som är mer skonsamt). Charlie provar nu Active+ och han ÄLSKAR det! Hans mage mår bra och därför även jag, äntligen!

Susanne

Produktinformation

Furry Friends Active+ innehåller mer fett och protein än övriga fodervarianter samt även mer av vitaminer och mineraler. Detta för att vi vill tillgodose de ökade energibehovet samt behovet av antioxidanter som behövs för att neutralisera de fria radikalerna som bildas i högre utsträckning hos en aktiv hund.

Fodret är spannmålsfritt och huvudingrediensen i Furry Friends Active+ är kött från norska frigående och gräsfödda lamm. Detta är ett kött med lättsmälta proteiner som är skonsamt för hundens känsliga mage.

Valpars magar kan vara lite känsigare än vuxna hundars magar vilket beror på att deras matsmältning inte är helt färdigutvecklad. Därför rekommenderar vi att man ger sin valp mat 3-4 gånger per dag uner de första månaderna för att sedan gå över till 2 gånger per dag. Vi rekommenderar att man utfodrar på regelbundna tider.

Tänk på att utfodringstabellen endast är en vägledning då varje hund är en enskilds individ och mängden mat kan variera beroende på valpens ålder, vikt, ras och aktivitetsnivå. Har du frågor om utfodring kontalta gärna våran kundservice.


Bara naturliga råvaror

Vårt foder är dessutom klimatkompenserat – ett av de enda i världen! Djurindustrin står för nästan lika mycket växtgasutsläpp som bilindustrin. Detta är något som vi och våra kunder tillsammans med klimatkompenserade produkter ska förändra!

Huvudingrediensen i våra foder är norska frigeånde lamm. Dessa är uppfödda på luftiga fält i norska bergen och njuter av friheten av att äta högkvalitativt och närsingsrikt gräs utan tillsatser. Den höga livsstandarden hos djuren återspeglar sig direkt i en hög kvalitet på köttet, fyllt med näringsämnen och lätt för hundens mage att smälta.

Förutom smaskiga animaliska proteinkällor innehåller fodret även funktionella ingredienser som bidrar till din hunds livslånga välmående. Prebiotika stimulerar en balanserad tillväxt av de goda tarmbakterierna, för att din hund ska ha en välbalanserad tarmflora och därmed en frisk mage. Glukosamin är en naturlig tillsats som förebygger ledsjukdomar. En perfekt sammansättning med Omega 3 & 6 som gör pälsen och huden mjuk med en frisk lyster. De vilda blåbären är en bra naturlig källa med antioxidanter och vitaminer som bidrar till ett naturligt cellskydd, stärker immunsystemet.

Läs merLäs mindre
Furry Friends kostcirkel för hälsosam hundmat
 • Egenskaper
 • Utfodring & innehåll
 • Omdömen
 • För din hunds välmående

  Omega-3 för ökad
  Lyster i päls

  En perfekt sammansättning med Omega 3-6 som gör pälsen och huden mjuk med ett friskt lyster.

  Glukosamin till hundens leder Friska leder

  Glukosamin är en naturlig tillsats. Studier visar att det kan förebygga ledsjukdomar, t.ex. artros.

  Prebiotika för
  Friskare tarmar

  Prebiotika stimulerar en balanserad tillväxt av de goda tarmbakterierna, för att din hund ska ha en välbalanserad tarmflora och därmed en frisk mage.

  Vitaminer & antioxidanter för
  Immunförsvaret

  De vilda blåbären är en bra naturlig källa med antioxidanter och vitaminer. Dessa bidrar till ett naturligt cellskydd och kan stärka immunförsvaret.

  Aldrig spannmål eller gluten mot
  Allergier

  Spannmålsfritt recept, med ett begränsat antal ingredienser utformat för att minskar risken för en allergisk reaktion eller intolerans.

  Anpassad storlek & struktur för
  God tandhälsa och andedräkt

  De knapriga foderkulorna bidrar till en god tandhälsa.
 • Utfodringstabell

  1 DL = 50 GRAM

  Hundens vikt i kgGram / dagDeciliter / dag
  1-560-1201,2 - 2,4
  6-10120-1902,4 - 3,8
  11-15190-2503,8 - 5,0
  16-25250-3505,0 - 7,0
  26-40350-4807,0 - 9,6
  41-55480-6009,6 - 12,0
  55+≈ 650≈ 13,0

  Torrutfodring: Servera din hund fodret två gånger om dagen på regelbundna tider. Torrutfodring är bra för de hundar som bör tänka på tandhälsan.

  Våtutfodring: Servera din hund fodret två gånger om dagen på regelbundna tider. Tillsätt ljummet vatten och låt stå tills bitarna blivit mjuka.

 • Omdömen

  Mina hundar som är 9 månader (mellanpudel) och 13 år (Chinese crested/naken) äter med god aptit. De är mycket bra i magen, fin i pälsen, huden och pigga av detta foder.
  Tina Berg - Blandras, 4 ÅR
  2022-05-20
  Lättsmält foder som hundarna äter med god aptit, mina hundar är aktiva och jag tycker fodret möter upp de krav jag har på ett bra foder. Föder upp en valpkull på Furry Friends Active nu och det är stabila magar och bra hull på valparna. Mycket nöjd med fodret, kundtjänsten och den otroligt snabba leveransen!
  Anna Tjäder - Blandras, 5 ÅR
  2022-05-05
  super nöjd! Min lilla dvärgpudel älskar maten!
  Caroline - Pudel, dvärg, 1 ÅR
  2022-05-05
  Vi har en omplaceringshund. När hon kom till oss var hon så undenärd och rädd och hade problem med magen. Hennes revben syntes och hon hade näringsbrist efter att ha fött många valpar. Genom adoptionsorganisationen fick vi möjlighet att testa maten från Furry Friends. Vi valde denna med extra näring och protein och hon njöt av maten. Hennes päls blev blank och fin, revbenen syntes inte längre och hennes mage fungerade utmärkt. Det var det här fodret som gav henne nya krafter att upptäcka världen och nu mår hon bra. Mvh Tacksam matte ♥️🙏
  Matte Sofia
  2022-04-15
  Eftersom vår äldre tik går på Furry friends lightfoder var det en självklarhet att nya valpen skulle gå på det. Valpen var kräsen med fodret som kom med uppfödaren men började glatt äta av Furry friends active. Fin i päls och mage och bra storlek på fodret. Fungerar även utmärkt som belöning! Absolut värt det lite ''högre'' priset, skulle aldrig gå tillbaka till lågprisfoder då ett bra foder är A och O.
  Celine Gustafsson
  2022-04-09

  Visa fler

  Skriv omdöme

  Betyg
Råvaror och ingredienser
Relaterade produkter
Light
För seniora hundar eller hundar med en lägre aktivitetsnivå
Original
För hundar med en normal aktivitetsnivå